[HU] Ringató Biztos Kezdet Gyerekház #oktatás#leszakadóközösség#education#marginalizedcommunity

Ringató – Biztos Kezdet Gyerekház

A “Ringató – Biztos Kezdet Gyerekház” olyan projekt ami a sepsiszentgyörgy Őrkő negyedben lakó embereken próbál segíteni. Őrkői gyerekek oktatási lehetőségeit javítják – azzal hogy elérhetővé teszik számukra a korai képességgondozást, amely hozzájárul a későbbi óvodai és iskolai sikerességükhöz. Illeve közvetve a helyi közösség fiatal nőtagjait is támogatják, akiknek gyermeknevelési tanácsokat biztosítanak, felvilágosítják őket, hogy tudatosan vállaljanak gyereket, vigyék őket orvoshoz, óvodába, iskolába.

Az én involválódásom

Egyik első “szociális projektem volt”. Olvastam egy cikket a Háromszékben a Ringatóról, és rákerestem a neten. Kiderítettem az e-mail címüket és egyszerűen írtam nekik egy levelet.

Tárgy: rajongói levél :)
Dátum: 2020.09.06

Sziasztok!

Nagyon örülök a Ringató gyerekház projekt létezésének, szerintem nagyszerű lépés a mélyszegénység felszámolásához vezető úton.

Hanna vagyok, Szentgyörgyön nőttem fel de azóta Nyugat-Európában élek és dolgozom (most éppen Svájcban). Régóta foglalkoztat a strukturális szegénység és kirekesztés társadalmi problémája, és keresem a módját hogy hogy hogyan lehetne azt enyhíteni. Rendszeresen szoktam támogatni ebben a témában működő egyesületeket. Érdeklődnék hogy szoktatok-e magánszemélyektől adományokat elfogadni? Mert én nagyon szívesen támogatnálak titeket!

Gratulálok az eddigi sikerekhez, felnézek rátok, és kitartást kívánok!

Üdvözlettel,
Hanna

Linkek

Facebook oldaluk itt található.