Csébé Informatika

Csébé Infrormatika

A projektről röviden

A csébé gyerekek kaptak laptopot, adományokból. A cél: meg kéne egy kicsit tanítani őket hogyan kezeljék a laptopjaikat. Mint a csébé csapat vezetője, Csata Orsolya szervezi a az egészet, ő motorja mindennek: kitalálja a projektet, laptopokat szerez, összegyűjti a gyerekeket, termet intéz, tanárokat fogad. A tanárok: Garda Mátyás és Köllő Hanna. Garda Mátyás személyesen foglalkozik velük. Én pedig zoomon keresztül. Minden szerdán 6-tól 7-ig vannak az óráim. Tíz alkalmas a tanfolyam.

Workshop résztvevők (Március 13)

Témák

Kellett egypár kört futni mire kitaláltuk hogy mit is tanítsak az órákon. A gyerekeket minden érdekli. Ha megkérdezed hogy tanuljunk-e X-et, azt mondják igen. Végül a saját baráti körömet hívtam segítségül. Összeírtam egy jó hosszú listát arról hogy miket tudnék tanítani (emal kezelés, rajzolás, fotó retusálás, szövegszerkesztés, prezentáció készítés, stb. És kértem, véleményezzenek.

Az órák

A workshop óráiról Orsi néni mindig posztolni szokott a csébé csoportba, amit a Mikkamakka Műhelye oldalon is megosztok.

Én mindig készülök az órákra. Van egy jegyzetem amibe fel vannak írva előre a témák, apró kis megjegyzésekkel hogy miként lehetne az adott témát egy 40-50 perc alatt végigvenni: hogy mutatom be az anyagot, milyen gyakorlati feladatot adok ki, mennyi idő kell rá, referenciák (YouTube videók) stb.

A legbüszkébb arra vagyok hogy a worksop megtanított minket hatékonyan kommunikálni és koordinálni. Már az első órán megkérdeztem hogy mindenkinek van-e email címe. Akinek nem volt, csináltunk. Az első óra után már emailben zajlott minden: óra előtt emailben küldöm nekik a technikai információkat (milyen zoom linkre kell csatlakozni és mikor), óra után pedig ugyanabba threadbe egy összefoglalót. Néha kapok visszajelzést is egyik-másik gyerektől hogy megkapták az információkat és köszönik szépen. Orsi nénit is mindig cc-zem a threadbe… egyszer azt mondta: “Esküszöm én is megkívántam az óráidra járni. :)”

Sziasztok!

Ma este 6-tól informatika óra. 

A szokásos zoom linken lehet csatlakozni: 
https://us06web.zoom.us/j/7532368x36?pwd=NBuwcAD9aC59j2RPeBiblCTQE9AHDm.1

Mindenkit szeretettel várok!

Üdv,
Hanna

Mikor zajlott

2024 Január – Március között. Január végén kezdtünk. Minden héten egy óra volt megtartva, illetve iskolai vakációhoz igazodva volt egy hét szünet is a közepén.

Hogyan tovább

Vannak ötleteim…

(De erről majd később.)

További olvasnivaló

A szegénység okai (minden mindennel összefügg)

Barát Hella és az “Örökbe fogadok egy ovit mozgalom”